Voiko vauvoja jäsenkorjata?

Jäsenkorjaus kalskahtaa edelleen monen korvaan niksauttelulta ja niksauttelun yhdistäminen vauvan hoitoon ei tunnu hyvältä idealta. Tämä on totta, se tuskin onkaan. Paitsi jos jäsenkorjaus on nimenomaan kalevalaista jäsenkorjausta.

Ei nopeita liikkeitä, voimankäyttöä, runnomista taikka yleistä “kipu se on joka parantaa”-mentaliteettia? Kalevalainen jäsenkorjaus on niin hellävarainen hoitomuoto, että sitä voidaan antaa myös vauvoillekin. Vauvojen hoitoon kouluttautuneena olen vakuuttunut, että vauvoja jopa pitää jäsenkorjata, kunhan jäsenkorjaus on hellävaraista ja siinä otetaan huomioon vauvan tarpeet.

Olin kesäkuussa -21 Kansanlääkintäseuran täydennyskoulutuksessa oppimassa vauvojen ja raskaana olevien hoitamisesta kalevalaisen jäsenkorjauksen keinoin. Pääopettajana oli oululainen kalevalaisen jäsenkorjauksen mestari ja kokenut kätilö, Reija Jacklin. Opetusviikonlopusta jäi käteen paljon käytännön esimerkkejä ja kokemuksia, jotka nivottiin hyvin opetettuun teoriaan. Teoriapuolella käytiin läpi sikiön ja synnyttäjän kehittymistä synnytykseen saakka, synnytyksen eteneminen ja siinä mahdollisesti tulevia komplikaatioita sekä niiden vaikutuksia vauvaan ja synnyttäjään.

Saimme elävän esimerkin raskaana olevan hoitamisesta sekä usean vauvan hoitamisesta. Nuorin hoidetuista oli vain 6 viikkoa vanha ja kaikille hoidetuille vauvoille tämä oli ensimmäinen kerta, kun heitä on hoidettu kalevalaisella jäsenkorjauksella.

Hoidokit nauttivat silmin nähden hoitokokemuksesta. Ei itkua, ei hätääntymistä vaan pelkkää hoidosta nauttimista. Hoidon jälkeen tuloksia oli nähtävillä lähes välittömästi. Jäsenkorjaushoito kesti vauvaa kohden noin puolisen tuntia ja olin yllättynyt kuinka nopeasti ja verrattain pieneltä vaikuttavalla tekemisellä saatiin aikaan niin vaikuttavia tuloksia.

Vauva ei itke ikinä turhaan vaan itkuun on aina syy. Usein se on nälkä tai liian täysi vaippa, mutta joskus itkuun ei tunnu löytyvän kunnon syytä. Turhan usein todetaan, että “vauvat itkee aina” tai lätkäistään semimystinen koliikkioirediagnoosi käteen ja toivotetaan onnea. Tällaisissa tilanteissa olisi tärkeää selvittää, onko vauvalla kipuja jossain ja jos on, miten kipujen aiheuttajasta päästään eroon. Kalevalainen jäsenkorjaus on tähän oiva hoitomuoto, varsinkin jos tuntuu että kaikkea muuta on jo kokeiltu.

Onneksi lähipiiristä löytyy sekä raskaana oleva että pian vauvakin hoidettavaksi. Jos kuitenkin koit tässä ahaa-elämyksen ja haluat tulla hoidettavakseni tai tuoda vauvasi minulle hoidettavaksi, ajanvarauskalenterini on avoinna! ☺


© Aaltokorjaamo