Voiko läskit tulla hoidettavaksi?

Asiakas pääsi vähän yllättämään tämän kysymyksen kanssa, joten vaikka lyhyt vastaus on “voi tulla”, tätä sietää miettiä muutamalla lisäsanalla.

Hetkinen, yritetäänkö tällä kirjoituksella häpeällistää ylipainoisia?

Ei. Ylipainoiset kokevat helposti häpeää omasta kehostaan ja edellä mainittu asiakkaan kysymyskin oli juuri kehohäpeästä lähtöisin. Ylipainoa tai ei, omassa kehossaan tulisi tuntua mukavalta olla ja kalevalainen jäsenkorjaus on yksi keinoista, jolla esimerkiksi kehon tasapainoa pystytään palauttamaan, jotta parempi elämä olisi mahdollista.

Eli läskit voi tulla kalevalaiseen jäsenkorjaukseen?

Lyhyesti: kyllä. Esimerkiksi henkilön kehonkoostumus, ihonväri, uskonto, hiusten pituus, etninen tausta tai kielitaito ei ole este kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tulolle. Tämä toimintatapa on sisäänrakennettu kalevalaisen jäsenkorjauksen eettisiin ohjeisiin, joista kohdat 4 ja 5 kertovat asian näin:

4. Kalevalainen jäsenkorjaaja kunnioittaa asiakastaan yksilönä ja pitää itseään ihmisarvoltaan tasavertaisena muiden kanssa.

5. Kalevalainen jäsenkorjaaja hoitaa jokaista asiakastaan parhaan kykynsä ja taitonsa mukaan. Asiakkaan hoitoon pääsyyn ei vaikuta rotu, varallisuus, uskonto, arvomaailma, kulttuuri, äidinkieli, sukupuoli tai mikään muu vastaava tekijä.

Jotain esteitä kuitenkin on?

Kyllä, mutta ne ovat nimenomaan terveydellisiin syihin pohjautuvia. Esim. syöpää sairastavaa henkilöä ei hoideta kalevalaisella jäsenkorjauksella, mutta mikäli on syöpähoitojen jälkeen saanut lääkäriltä "terveen paperit", hoitoja voidaan tehdä taas. Ajattelin kirjoittaa esteistä jossain vaiheessa vähän pidemmän kirjoituksen selventämään asiaa, mutta tämä esimerkkinä.

Mikäs tässä sitten oli sellaista, että tästä pitää kirjoittaa?

Se tyyli, jolla tuo kysymys esitettiin. Ikäänkuin ylipainoisella olisi jonkinlainen "ei sua voida hoitaa, koska sulla on ylipainoa"-kyltti kaulassa. 

En ole ihan varma, tarkoitettiinko kysymyksellä sitä vai "pystytkö hoitamaan tämän rasvakerroksen läpi" vai "suostutko edes koskemaan näin paksuun ihmiseen" vai kenties "kestääkö sun hoitopöytä tällaista painoa", mutta kysymys jäi silti pyörimään päähän jälkeenpäin. 

No pystyykö lihavia hoitamaan ja kestääkö kalusteet?

Oman kokemukseni mukaan kyllä. Ja selventäen sanottuna ylipainoisia(kin) tulee hoitaa, koska se voi auttaa heitä(kin) voimaan paremmin jatkossa. 

Kalusteista en olisi huolissani. Katsoin tuossa juuri hoitopöydän painorajan olevan 200 kilossa ja mikäli siinä tulisi rajat vastaan, niin sitten hoidetaan lattialla. 

Miten kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan auttaa ylipainoisia?

Ylipainoisilla keho joutuu työskentelemään suuremman kuorman alla ja nivelet, nivelsiteet yms. ovat koetuksella. Kehoa tukeakseen lihaksia kiristetään ja varsinkin siinä kohtaa, kun jokin paikka alkaa kipuilemaan, keho yrittää korjata tilannetta siirtämällä painoa vahvemmalle puolelle. Valitettavasti samalla kehoon syntyy epätasapainoa, joka aiheuttaa jonkin ajan kuluttua lisäongelmia, yleensä jossain muualla päin kehoa. Ja tämä epätasapaino taas synnyttää ajan kanssa vielä lisää ongelmia kehossa ja niin edelleen.

Kun kehon tasapainoa saadaan palautettua ja jäykkiin kudoksiin lisää liikkuvuutta, on myös painonhallinnallisesti tärkeä liikkuminen helpompaa, joka taasen auttaa sekä kehon että mielen hyvinvointiin.

Eli rasvanpoltto olisi helpompaa?

Kyllä, koska keho voi paremmin. Jäsenkorjaus ei kuitenkaan ole mikään laihdutuskeino, mutta siitä voi olla apua painonhallinnassa. Ylipaino lasketaan usein pelkäksi rasvaksi, mutta myös nesteen kertyminen kehoon liikuttaa vaa'an viisaria kohti isompia lukemia. Nestettä voi kertyä kehoon esimerkiksi tulehdusten seurauksena ja tämä onkin omiaan lisäämään henkilön kokemaa stressiä. Stressiä syntyy myös kipuja tuntiessa ja stressihormonien jyllätessä kehossa ei se suostu luopumaan rasvavarannoistaan. Stressaavan ihmisen on siis äärimmäisen hankala polttaa rasvaa.

Kaikkeen tähän kalevalainen jäsenkorjaus on erinomainen hoitomuoto. Koko kehon hoito rentouttaa ja kehon jumituksia sekä epätasapainoisuuksia saadaan usein hyvin avattua. Kalevalaisessa myös kiihdytetään aineenvaihduntaa, jolloin nesteiden poistuminen kehosta kiihtyy. Kehon tasapainottuminen vähentää kehon kokemaa stressiä, joka taasen avaa ovet mm. paremmille yöunille. Helpompi, kivuttomampi liikkuminen nostattaa mielialoja iloisemmaksi, joka entisestään vähentää stressin määrää.

No oho, onhan tuossa jo kaikenlaista...

On. Tietenkään en voi mennä lupaamaan, että kaikki tulee kuntoon parilla hoitokerralla, mutta kalevalainen jäsenkorjaus on hyvä hoitomuoto monelle henkilölle ja ylipaino ei ole sellainen asia, jonka pitäisi olla este hoitoon tulemiselle. Nih.


© Aaltokorjaamo