Parin oppisopimusopintohommelin päälle lähdin sitten vielä opiskelemaan hierojaksikin oppisopimuksella. Tämä on vähän normaalista poikkeava tapa, mutta sehän sopii tällaiselle normaalista poikkeavalle muutenkin 😅
Siis mitä sä oot tekemässä?
Aloitin hierojaopinnot tässä kuussa Gradialla ja toteutustapana on yrittäjän oppisopimus. Olen siis omassa yrityksessäni oppimassa, miten tehdään hierontaa. Ja siinä ohessa opiskelen pääosin verkko-opintoina teoriaa hieronnasta.
Onnistuuko hieronnan opiskelu verkko-opintoina?
Oppilaitoksen edustajien mielestä tämä mun valitsema toteutustapa on normaalista poikkeava, muttei mitenkään mahdoton, koska minulla on jo oma hoitola, omia asiakkaita, hierojana toimiva mentori sekä tarvittavat valmiudet sekä verkko-oppimiseen että opitun viemistä käytäntöön.
Käytännössä sparrailen mentorini kanssa käytännön tekemistä sekä suoritan koulutukseen liittyvät näytöt vastuuopettajan valvovan silmän alla. Ja teen verkossa tehtäviä näköjään aivan julmetusti 😐
Milloin sä sit oot valmis?
Luulen, ettei hierojanakaan ole ikinä "valmis", mutta hierojan ammattinimikkeen suunnittelen saavani vuoden 2024 loppuun mennessä. Siitä menee sitten vielä ehkä parisen kuukautta, kunnes anomukseni Valviran listoille pääsemisestä on käsitelty. Tällöin minut löytää JulkiTerhikistä kaikkien muiden terveydenhoitoalan ammattihenkilöiden luettelosta.
Eikö kalevalainen jäsenkorjaus riitäkään hoitomuodoksi?
Kyllä se monessa tapauksessa riittää, mutta hieronta ja varsinkin sen oppimistavoitteet tukee kalevalaisen jäsenkorjauksen tekemistä ja siinä kehittymistä vielä entistä paremmin. Samoin kalevalaisen jäsenkorjauksen perusluonne kokonaisvaltaisena hoitomuotona tekee sen, että koko kehon hoidossa menee aikuisella sen puolisentoista tuntia ja välillä kolmen vartin "pika-apu" hieronnan muodossa on se, jolla saadaan apu siihen akuuttiin tilanteeseen.
No kumpaa sä suosit, jos halutaan pidempiaikaisia tuloksia?
Nythän en ole hierontaa vielä juurikaan tehnyt käytännössä, joten sanon että kalevalainen jäsenkorjaus on se mun suosikkilaji silti.
Mikä siinä hieronnassa sitten houkuttelee?
Hieronnassa houkuttelee edellämainitun lisätiedon lisäksi sen alvittomuus silloin kun on hierojana päässyt Valviran listoille. Tällöin teen hierontoja laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä ja eikä minun eikä asiakkaan tarvitse maksaa niistä palveluista arvonlisäveroa. Hauskana lisänyanssina tuollaisia terveyspalveluita ei myöskään lasketa yrityksen liikevaihtoon, joten sieltä tulee sellaistakin pientä hyötyä.
Alatko sä sitten vaan tekemään kalevalaista ja sanomaan sitä hieronnaks?
En ajatellut näin, vaan haluan pitää hieronnan ikäänkuin "sisäänheittotuotteena", jolla saan asiakkaita lisää ja joille tarpeen mukaan suosittelen kalevalaista jäsenkorjausta. Haluan edelleen pitää kalevalaisen jäsenkorjauksen "puhtaana" vaikutteista ja se pitää sisällään myös osahoitojen tekemisen. Hieronta-ajan puitteissa kalevalaisen perusidea koko kehon hoitamisesta ei yleensä täyty, joten hoidolla ei välttämättä saada optimituloksia.
Hei, saakos sulle sitten maksaa hierontoja hieronta- tai hyvinvointieduilla?
Saa. Mulla on käytössä jo nyt Smartumilta, ePassilta ja EdenRediltä hieronta- ja hyvinvointietujen vastaanotto ja tähän liittyykin yks tällainen mainostusta kaipaava juttu:
Vuoden 2023 loppuun mennessä ostetut hieronnat saat hinnalla 0,50 €/min. Ainoa jippo tässä on siinä, että sen hieronnan saa vasta vuoden 2024 puolella, jolloin hierontaopinnot ovat edistyneet siinä määrin, että kehdannen ottaa maksavia asiakkaita vastaan. Mutta nyt olisi kuitenkin erinomainen tilaisuus käyttää ne vanhenevat hieronta- ja hyvinvointiedut ennen vuodenvaihdetta pois.
Mitäs sä sitten seuraavaks opiskelet?
Hyvä kysymys. Mulla on juuri päättynyt liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaminen ja käynnissä on yrittäjän ammattitutkinto tämän hierontaopiskelun lisäksi, joten ehkä mä keskityn nyt vaan näiden tekemiseen kunnolla 😊 Ideoita jatkosta on, mutta antaa ajatusten kypsyä vielä tovin.