Kauppa vaihtoi sijaintiaan ja nimeään

Aaltokorjaamon kauppa vaihtoi sekä teknistä alustaansa että sijaintiaan. Eikä siinä vielä kaikki.

Mitä? Teknistä uudistusta?

Kyllä, siivoiltiin ihan kunnolla. Järkeistyksestä en osaa sanoa, ehkä sitäkin tuli tehtyä. Ainakin jonkinasteinen virtuaalikivi vierähti sydämeltä, kun joitain asioita sai pois omasta ylläpidosta. Tosin uutta opiskellaan vielä hyvä tovi, mutta eikös uuden oppiminen ole elämän suola?

Ehkäpä. Mutta mitä nyt muuttui?

Ensinnäkin Aaltokorjaamon kauppa muutti nimeään ja on nyttemmin Aaltokauppa. Toiseksi, Aaltokaupalla on nyt oma, suora nettiosoitteensa, https://aaltokauppa.fi, jonne myös entinen osoite (https://kauppa.aaltokorjaamo.fi) vie.

Tekninen alusta muuttui itseylläpidetystä Wordpress-WooCommerce -alustasta Shopify-alustalle ja vaikka systeemit maksaa hieman enemmän, tykkään myös toimintavarmuudesta ja siitä, ettei ongelmien esiintyessä ole vain itse alettava hakemaan infoa netin syövereistä. Entisenä it-tukityöläisenä arvostan suuresti sitä mahdollisuutta, että käytettävissä on hyvin resursoitu ja aktiivinen sovellustuki, johon voi ottaa yhteyttä kysymysten kanssa.

Myös osa heikommin myyvistä tuotteista jätettiin tässä kohtaa pois valikoimasta. Paidat, mukit ja pullot jäi ainakin toistaiseksi tauolle kaupan valikoimista.

Eikös tuollainen kaupan vaihtaminen ole työlästä?

Onhan se sinällään ja tässä kun on vielä opiskellut samalla, mitä pitää ja kannattaa tehdä sekä yrittää kiertää mahdolliset aloittelijan sudenkuopat, on tekemistä piisannut. Onneksi kauppani toiminta perustuu suurimmaksi osaksi tarvepainatukseen, jolloin tuotteet oli helposti siirrettävissä uuteen kauppaan ja hommat jatkuu entisellään.

Tarvepainatus? Mitäs se on?

Tarvepainatus eli print-on-demand on sitä, kun tuotteet painetaan tilausten perusteella. Näin saadaan ainakin periaatteessa ekologisesti kestävämpää painotuotetta pihalle, koska turhaan painettujen tuotteiden määrä vähenee eikä tavaraa tarvitse olla varastossa. Tarvepainatusfirmat myös usein lähettävät tuotteet suoraan tilaajalle ja tätä kautta myös tavaran kuljetus on suoraviivaisempaa.

Mitä kaikkea tuolla kaupassa on?

Kaupan idea lähti liikkeelle siitä ajatuksesta, että suomenkielistä anatomia-aiheista julistetta on markkinoilla aivan liian vähän. Eli alunperin Aaltokauppa lähti täyttämään tuota markkinarakoa, mutta sittemmin sinne on hieman alettu tuomaan muitakin kuin anatomia-aiheisia tuotteita. Pääpaino on tällä hetkellä kuitenkin vielä julisteissa ja muissa seinälle ripustettavissa tuotteissa kuten julistetauluissa. Lisää erilaisia tuotteita on kuitenkin tulossa kauppaan, jahka saan niitä työstettyä julkaisukuntoon.

Mitä muuta kaupalla on suunnitteilla?

Aaltokaupan tulevaisuus on tietenkin näin alkuvaiheessa vielä hieman hämärässä, mutta tavoitteena on, että sieltä löytyisi erilaista tuotetta hyvinvointialan yrittäjille esimerkiksi hoitolan sisustukseen tai yleiseen opiskeluun. Tällä hetkellä suurin osa tuotteista on allekirjoittaneen itsesuunnittelemia, mutta yhteistyötä muutamien ammattimaisten graafikkojen kanssa on jo tehty ja lisää tuloksia näistä näkynee jatkossa.

Onkos mitään avajaisalennuksia?

No yksi olis tuossa heti; 5.12.2023 saakka postikulut saa puoleen hintaan. Varsinkin jos kiinnostaa ostaa noita julistetauluja, nyt on siihen erinomainen aika, kun niiden postikulut on yleensä vähän hintavampia ihan vaan sen koon takia. Ja jos tilaat Aaltokaupan uutiskirjeen, saat ensimmäisestä ostoksestasi 10 prosenttia alennusta fyysisistä tuotteista.


© Aaltokorjaamo