Julkaistu kategoriassa hyvinvointi.
Kuinka pitkään kalevalaisella jäsenkorjaajalla kannattaa käydä?
Kirjoittajana Rami | Julkaistu .
Toisessa kirjoituksessa on jo käsitelty, kuinka usein kalevalaisella jäsenkorjaajalla kannattaa käydä, joten on hyvä käsitellä myös, kuinka pitkään kalevalaisella jäsenkorjaajalla kannattaa käydä.
Lue lisää: Kuinka usein jäsenkorjaajalla kannattaa käydä?
Milloin on “terve”?
Hoidettavan määritelmä “terveestä” riippuu sekä hoidettavan että hoitajan mielipiteestä. Totta kai terveen olon tunnistaa parhaiten hoidettava itse, mutta hoitajalla voi olla tähän myös oma huomionsa annettavana. Hoidettavan olo voi olla jo erinomainen, mutta hoitaja voi edelleen nähdä kehon ongelmien uusiutuvan liian nopeasti. Töitä on silloin vielä edessä.
Hoitovälin pidentäminen liian pitkäksi
Hoitovälin pituudesta oli jo mainittu artikkelissa “Kuinka usein jäsenkorjaajalla kannattaa käydä?“, mutta lyhyesti: liian pitkä väli hoitojen välillä antaa ongelmille aikaa vallata lisää alaa ja tällöin menetetään osa tulevien hoitojen tehoista, kun joudutaan ensin avaamaan uudelleen jumiutuneita paikkoja ja kipeytyneitä kohtia. Oikein ajoitetuilla hoidoilla saadaan optimoitua kehon palautuminen ja hoidoissa päästään jatkamaan mahdollisimman hyvästä tilanteesta taas kohti seuraavaa etappia.
Hoitosarjan lopettaminen kesken
Varsinkin jos kehossa on ollut kipuja jo pitkään, pienikin helpotus kipuihin tuntuu taivaalliselta. Tämä ei välttämättä kuitenkaan ole merkki siitä, etteikö kehossa olisi vielä korjattavaa. Mikäli tässä vaiheessa jättää hoitosarjan kesken, ongelmat palaavat pienen ajan kuluttua. Onkin tärkeää jatkaa hoitamista siihen saakka, että ongelmat saadaan ratkottua mahdollisimman hyvin.
Hoitoja onkin hyvä jatkaa sarjassa niin pitkään että ollaan päästy selvästi korjaamisvaiheesta ylläpitovaiheeseen ja hoitovälejä saadaan pidennettyä.
Entä jos tervehtyminen ei ole mahdollista?
Kalevalainen jäsenkorjaus on monessa mielessä tehokas hoitomuoto, mutta sillä ei korjata kaikkaa mahdollisia ihmiskehon ongelmia. Sillä ei kasvateta lisää rustoa ohenneen tilalle eikä sillä poisteta kulumia. 80-vuotiaan kehosta ei saada 20-vuotiaan kehoa enää, valitettavasti.
Vaikka jäsenkorjauksen nimi viittaakin asioiden korjaamiseen, kalevalainen jäsenkorjaus on erinomainen hoitomuoto myös kehon hyvinvoinnin ylläpitoon. Ongelmien ennaltaehkäisy kudoksien rentouttamisella mahdollistaa paremman voinnin koko kehossa. Kroonisia ongelmia ei välttämättä saada kokonaan pois, mutta lievitystä kipuihin voi saada. Vaikka jokainen hoitokerta on erilainen, ei ole ollenkaan tavatonta, että vuosikaudet kipuillut kohta kehossa saadaan kivuttomaksi ainakin muutamaksi päiväksi. Se jo kertoo, että toivoa on vielä, kunhan hoidot voidaan tehdä järkevästi hoidettavan tarpeiden mukaisesti.