Mitä eroa on jäsenkorjauksella ja jäsenkorjauksella?

On jäsenkorjausta ja on jäsenkorjausta. Ja sitten on vielä jäsenkorjausta. Mutta mistä tiedät, mikä on mikä ja mikä ei ole mikään?

Kuka tahansa voi olla jäsenkorjaaja

Jos haluat olla jäsenkorjaaja, kukaan ei sinua estä. Itse asiassa, voit lähteä vaikka heti painattamaan käyntikortteja ja tituleeraamaan itseäsi jäsenkorjaajaksi. Sama pätee moneen muuhunkin lajiin, kuten esimerkiksi hierojaan.

Ero tulee siinä, kun aletaan puhumaan, onko oikeutta käyttää jotain nimikettä.

Kalevalainen jäsenkorjaaja on koulutettu

Kalevalainen jäsenkorjaaja on EU:n alueella nimisuojattu nimike ja sen käyttö vaatii mm. Kansanlääkintäseuran 3-vuotisen monimuotokoulutuksen hyväksyttyä suorittamista. Tähän sisältyy lähikoulutusta, tenttejä, esseitä, itsehoitosuunnitelmaa, lopputyö, näyttökoe ja vähintään 300 hyväksyttyä harjoitushoitoa. Tekemistä piisaa ja noin 40% opiskelijoista lopettaakin opinnot kesken.

Kalevalaisen nimike ei ole pysyvä

Kalevalaisen jäsenkorjaajan vaaditaan olevan Kansanlääkintäseuran jäsen ja sitoutua kalevalaisen jäsenkorjauksen eettisiin ohjeisiin. Tämän lisäksi kalevalaisen jäsenkorjaajan pitää osallistua seuran järjestämiin täydennyskoulutuksiin vähintään joka toinen vuosi, jotta voidaan varmistaa osaajien viimeisin tietous oikeanlaisesta hoitamisesta. Mikäli nämä ehdot eivät täyty, jäsen voi menettää kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeen käyttöoikeuden eli käytännössä hänellä ei enää ole lupaa tehdä kalevalaista jäsenkorjausta.

Entäs ne muut jäsenkorjaukset?

Siinä missä kalevalainen jäsenkorjaus on mobilisointiin perustuva hoitomuoto, suomalaisessa jäsenkorjauksessa on myös toinen pääsuuntaus, joka perustuu manipulaation käyttöön. Tämä on sitä jäsenkorjauksen muotoa, joka tunnetaan “niksautteluna”. Yleisesti tämän lajin jäsenkorjauksia kutsutaan kaustislaiseksi jäsenkorjaukseksi.

Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta erilleen kehittynyt Perinteinen jäsenkorjaus perustuu myös mobilisaatioon, mutta on ottanut lisävaikutteita mm. hieronnasta.

Lisäksi on varmasti muitakin jäsenkorjauksen muotoja, joissa on mahdollisesti omat koulutusohjelmansa, vaatimuksensa ja tekniikkansa.

Mutta onhan muitakin kalevalaisia…?

Kyllä, kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeessä on jo sen verran luottavainen kaiku, että tähän on joitakin yksilöitä päättänyt tarttua. Jotkut tarjoavat kalevalaista hierontaa tai jalkahoitoa ja joku toinen on kalevalainen kansanparantaja. Se on ihan kiva, mutta ne eivät liity kalevalaiseen jäsenkorjaukseen mitenkään.

Mistä jäsenkorjaajia löytyy?

Kalevalaiset jäsenkorjaajat ja vähintään kisälli-asteella olevat opiskelijat löytyvät Kansanlääkintäseuran osaajaluettelosta. Perinteisen jäsenkorjauksen osaajat löytyvät heidän hoitajalistastaan. Muita jäsenkorjaajia ei tietääkseni ole missään kootusti lueteltuna, joten nettihaku on tässäkin ystävä.


© Aaltokorjaamo