Siirry suoraan sisältöön

Minä

PIDEMMÄN MUTKAN KAUTTA TÄHÄN PAIKKAAN

JÄSENKORJAAJASI

Rami Aalto

Parin IT-alalla vietetyn vuosikymmenen jälkeen aloitin kalevalaisen jäsenkorjaajan opintoni lähinnä harrastusmielessä. Villeimmissä unelmissanikaan jäsenkorjaus ei ikinä noussut kuin parhaimmillaan osa-aikaiseksi, sivutoimiseksi “pikkukivaksi puuhasteluksi”. Mutta asiat muuttuvat ja kun työnantajanvaihdoksista, paremmista työoloista, -eduista ja palkasta huolimatta en tuntenut enää saavani työstä sitä, mitä haen, kokeilin ensin tehdä jäsenkorjauksia osa-aikaisesti. Puoli vuotta ja lukemattomat excel-taulukoihin kyhätyt laskelmat saivat minut vakuuttuneeksi tiukemman kurssinmuutoksen tarpeesta. Sanoin heipat IT-alalle ja maaliskuusta 2021 lähtien olen työskennellyt päätoimisena yrittäjänä tehden kalevalaisia jäsenkorjauksia. Ainakaan vielä ei kaduta. Onneksi.

Mitä pääni sisällä pyörii?

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tavoitteena on etsiä ongelmien aiheuttaja ja tämä perusidea on resonoinut oman sielunmaisemani kanssa alusta saakka. En ole ikinä pitänyt samojen ongelmien toistuvasta ratkomisesta, vaan pyrin pääsemään ongelmista eroon pysyvästi.

Nörttiveri virtaa vahvana kehossani, mutta vaikka kaikki digitaalinen on mielestäni ihanaa, myönnän helposti kun jokin asia on parempi tehdä ilman äppsejä ja teknisiä vimpaimia. Jäsenkorjauksessa tehdään asiat juuri näin. Hoitotilanteessa on vain asiakas ja jäsenkorjaaja tietoineen, keskittymässä asiakkaan kehossa näkyviin ja tuntuviin asioihin.

Jostain syystä minulle on myös helppoa puhua. Käytän tätä ominaisuutta hyväkseni, mikäli havaitsen hoidettavassa henkisten ongelmien avaamistarvetta. Ihminen on monimutkaisempi kuin fyysinen kehonsa ja kalevalainen jäsenkorjaushoito kokonaisvaltaisena hoitomuotona on ihanteellinen lisä tervehtymisen tiellä.